A megyei főispánnal találkozott György István államtitkár

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalba látogatott a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, Uzsák Katalin és Almási Győző helyettes államtitkárok. Róth Márton főispánnal és a kormányhivatal vezetőivel munkaértekezleten részletesen áttekintették a kormányhivatal és a járási hivatalok feladatait – közölte a kormányhivatal.

György arról beszélt: a szomszédunkban dúló háború és ,,az arra adott brüsszeli szankciók” energiaválságot okoznak, ezért az állami intézményeknek, így a kormányhivataloknak is komoly lépéseket kell tenniük annak érdekében, hogy csökkentsék az energiafelhasználást, miközben továbbra is magas színvonalon szolgálják ki az ügyfeleket.

Az államtitkár szerint a közös cél továbbra is, hogy a kormányhivatal és a járási hivatalok hatékony és ügyfélbarát módon működő szolgáltató intézmények legyenek.

A munkaértekezletet követően a résztvevők megtekintették a Kereskedő közben található kormányablakot, melyet 2020-ban adtak át. A megnövekedett kihasználtság miatt hamarosan átalakítják az épületet: plusz kilenc munkaállomás és egy új fotófülke áll majd a lakosság rendelkezésére.

Csongrád-Csanád Megyei KormányhivatalFőispánGyörgy IstvánRóth MártonSzeged