A medencék és az árnyas fák miatt szeretik a vendégek a vásárhelyi strandot

A fürdő látogatóinak egyötöde vidékről érkezik, a legtöbben szegediek, ráadásul az utóbbiak szorgalmasan vásárolják a vásárhelyi fürdőbérleteket is.

Kedvező volt az időjárás ezen a nyáron is a fürdeni vágyóknak, így nem lehet azon csodálkozni, hogy a vásárhelyiek mellett a vidékről érkezők is nagy kedvvel keresik fel a vásárhelyi strandot. Ma délelőtt a 38 fokos melegben, a városi strandon vendégeskedő mosonmagyaróváriakra(!), tataiakra, a fővárosból érkezőkre és nagy számban szegediekre is bukkantunk. Persze a medencékben fürdők, a medencepartokon üldögélők, a vízbe ugráló úszók vagy a napozók zöme mégiscsak vásárhelyi volt. De beszéltünk székkutasiakkal, mártélyiakkal, szentesiekkel, csongrádiakkal, kecskemétiekkel és ceglédiekkel, illetve egy tihanyi családdal is.

– Jó ez a strand, mert vannak csúszdák és olcsó a belépő – összegezte tapasztalatai a mindössze 8 éves vásárhelyi Tóth Nimród, aki a nagymamájával jár rendszeresen ide. – Van, hogy reggel nyitásra kijöttünk és zárásig maradtunk. Szeretünk itt – tette hozzá a Szent István Általános Iskola diákja – a vásárhelyi vendégek egyike. A vidékiek más szempontokat emeltek ki, hogy miért is kedvelik annyira a vásárhelyi fürdőt, hogy képesek ezért ideutazni, annak ellenére, hogy odahaza is van strandjuk, néhol nem is akármilyen.

– Azért szeretek itt, mert nagyon jó a medence és a csúszdapart – árulta el a Pohárnok Emma. – Budapestről érkeztünk ide, „ottalvós” táborba – egészítette ki Emma mondatát Pálffy Liza Franciska, a Budapesti Honvéd szinkronúszó csapat tagja. – Van, aki közülünk már harmadszor jár itt. A medence vizét néha hidegnek gondoljuk, de edzés után mindig le tudunk lazulni itt.

Ahol nincsenek árnyakat adó fák, ott napvitorla óvja a kisebbeket és a nagyobbakat a Nap égető erejétől

Kovács Maja Magdolna szerint nagyon jók itt a medencék, de különösen a csúszdákat tartja remeknek. A lányok szerint szép a környezet és a strand igazán természetközeli hely – köszönhetően a nagy fáknak.

A sportolók mellett nagy számban találkozunk egyszerűen csak pihenni, fürödni vágyó családokkal. – Azért választottuk a vásárhelyi strandot, mert itt sok a pancsolási lehetőség a kisgyermekemnek, a belépő ára is kedvezményesebb, illetve nagyon árnyékos, fák és napvitorlák is vannak itt. Ami azért fontos, mert a napfénytől különösen félek és a gyerekeimet is próbálom óvni tőle. Benti rész is van, azaz az egész nagyon családbarát – mondta a szegedi Marjanucz Katalin. Kislánya, Blanka azonnal hozzátette, hogy ő a csúszdát szereti a legjobban.

– Először vagyok itt életemben. A múlt héten jártunk a szegedi fürdőben, de szerintem itt sokkal nagyobb a terület, mint ott, sok az árnyékos hely a gyerekeknek, ami nagyon fontos. És nekem ez egyébként is jobban tetszik, mint a szegedi – dicsérte a vásárhelyi fürdő adottságait a Mihály Anikó.

Aki azt hiszi, hogy nemrégiben duplájára bővített makói Hagymatikumot birtokba vevő makóiak nem élvezik a vásárhelyi strandot, rossz nyomon járnak. Több makóival is találkoztunk, s szinte mindenki visszatérő vendégnek bizonyult.

Sok a medence, ezért nem érződik a máshol jellemző zsúfoltság

– Sok-sok éve járunk ide, már akkor is jöttünk, amikor kicsik voltak a gyerekeink. Nagyon szeretjük, ahogy szeretjük a makóit illetve a Maros-partot is – mondta a makói Kovács Lászlóné, aki férjével, gyerekeivel és unokáival érkezett ide. Hozzátette, hogy a vásárhelyi strand óriási előnye, hogy nagy területen fekszik, a gyermekeknek épített része is nagyon jó, mind a kinti, mind a benti. – Ez a legfőbb oka, amiért először a gyerekeimmel, most pedig az unokáimmal is ide járunk. És a csúszdahasználatért, ellenben más fürdőkkel, külön nem kell fizetni – tette hozzá.

– Ebben a szezonban az időjárás nekünk kedvezett eddig, ennek köszönhetően sok a vendégünk. Az elmúlt fél évben húsz százalékkal többen jöttek be hozzánk bérlettel vagy váltottak napijegyet – összegezte a számokat Katona Zsolt. A fürdő igazgatója hozzátette, ez alatt az idő alatt több, mint száznyolcvanezren keresték fel a vásárhelyi strandot. Ebben a számban benne vannak az úszásoktatásra, illetve edzésre járók, de az úszóverseny látogatói is. Ez ez emelkedés jellemezte a kemping látogatóinak számát is, ahol az idei lesz az első olyan esztendő, amely megmutatja, hogy abban milyen tendencia várható. A kempingben egyébként a magyar mellett román, cseh és holland rendszámú autóval érkezők is üdülnek, de visszatért az a holland család is, akik 34 éve itt töltik a nyár majd egy hónapját (csupán akkor maradtak távol, amikor a kemping nem működött).

Sokan a gyerekeikkel vagy az unokáikkal érkeznek

A fürdővezető hozzátette, folyamatosan vezetik, hogy a vendégek honnak érkeznek, úgy, hogy a jegyváltáskor megkérdezik az irányítószámot. – Húsz-huszonöt százalékban vidékek jönnek hozzánk, ebben 15 százalékban vannak jelen a szegediek. Azt gondolom, ez annak is az eredménye, hogy az idén először szegedi járműveken, tram-trainen, trolikon is megjelentek reklámjaink. Ráadásul egyre több az a szegedi, aki bérletet is vált a vásárhelyi fürdőbe – árulta el Katona Zsolt, a Hód-Fürdő vezetője.

bérletbrűgölésgyermekmedenceHódmezővásárhelyKatona ZsoltmedenceSzegedSzentesTörök Sándor Strandfürdőúszásvásárhelyi hírek