A MÁV most azt javasolja, Bécs felé inkább induljunk egy órával hamarabb

Annak érdekében, hogy utazását Bécstől biztosan az eredeti Railjettel tudja folytatni, javasoljuk, hogy a Bécsbe történő eljutáshoz – az eredetileg tervezett utazásához képest – 1 órával korábban induló, egy másik javasolt nemzetközi vonatot válassza – közölte szombat délután a MÁV.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-tól, hétfőtől október 26-ig, a győri fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva néhány Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő Railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Néhány járat esetében Bécsben másik – Linz, Salzburg, München felé – tartó vonatra kell átszállni.

Hogy az átszállásokat elérjük, MÁV azt javasolja, inkább induljunk hamarabbi járattal. A társaság szerint a bécsi főpályaudvaron (Wien Hbf) a vasúttársaság utastájékoztatási munkatársa segíti az utasokat az eligazodásban és az átszálláskor is.

A MÁV péntek éjszakai közleményében azt javasolta, akik a Berlinbe vagy Varsóba közlekedő kocsicsoport valamelyikébe váltottak jegyet, de a kocsit továbbító vonatot nem érik el, Břeclav állomáson a váróteremben várakozhatnak, másnap reggelig.

átszállásBécsMávmenetrendvasúti közlekedés