A MÁV jótanácsa: aki nem éri el a csatlakozást, várakozzon a váróteremben reggelig

A héten kiderült, október 2. és 26. között nem jár a Railjet Budapest és München között, Bécsben át kell szállni. Ezen kívül október 1. és 13., valamint október 25. és december 1. között Csehországban pályafelújítást végeznek, a Metropol EuroNight (EN 476) és a Metropolitan EuroCity (EC 270) vonatok is csak Břeclavig járnak.

A MÁV közleményében azt írja, azon utasok, akik a Metropol EN (EN 476) Prágába közlekedő 364-es számú hálókocsijába váltottak jegyet, de a kocsit továbbító, a Nyugati pályaudvarról 17:29-kor induló Metropolitan EC-t (EC 270) nem érik el, a Nyugati pályaudvarról 19:29-kor induló vonattal (EN 476) utazva Břeclav állomáson átszállhatnak a hálókocsiba.

Akik a Berlinbe vagy Varsóba közlekedő kocsicsoport valamelyikébe váltottak jegyet, de a kocsit továbbító vonatot nem érik el, Břeclav állomáson a váróteremben várakozhatnak, másnap reggelig.

Vitézy Dávid: ezt nem akarnám elhinni, ha nem olvasnám leírva

A volt közlekedési államtitkár is reagált az ott alvás lehetőségére. A Mávinform posztja alá ezt írta:

,,Sok tízezer forintba kerül egy fülke ezeken az éjszakai vonatokon, melyek Budapestet a német és a lengyel fővárossal kötik össze, én is használtam mindkettőt az elmúlt hónapokban. Tényleg az a MÁV hivatalos mondása az utasainak, hogy aludjanak a padon a breclavi állomáson? Ezt nem akarnám elhinni, ha nem olvasnám leírva.”

átszállásBécsBudapestCsehországMávMÁVINFORMNyugati pályaudvarVitézy Dávid