A második legdrágább a szegedi az aquaparkok közül

A huszonkét hazai aquapark közül a szegedi Napfényfürdő a második legdrágább, 13 csúszdájával csak a hetedik a Pénzcentrum által között rangsorban.

Habár a magyarok 40%-a szerint nincs ok a félelemre a járvány utáni turisztikai utazásokkal kapcsolatban a Magyar Turisztikai Ügynökség legfrissebb kutatása szerint, a tavalyi évhez képest továbbra is alacsony szinten áll a turizmus. A kutatásból kiderül, hogy a magyarok 67%-a utazik évente belföldön, külföldre pedig 26%-uk látogat el.

A tavalyi évhez képest 11 százalékkal népszerűbbek az 1 napos kiruccanások. Az ilyen esetekben kedvelt fürdőzés kapcsán a Pénzcentrum 22 magyarországi aquapark árait és szolgáltatásait hasonlította össze.

A medencék száma alapján felállított rangsorban a Hungarospa Hajdúszoboszló áll legelől 45 medencéjével. A toplista második helyét elfoglaló Bükfürdő Thermal & Spa 34, a harmadik helyet megszerző Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő pedig 20 medencével büszkélkedhet. A szegedi Napfényfürdő Aquapolisban 18 medence van, ezzel hatodik a listán.

A csúszdák számát tekintve egyértelműen az Aquarena Mogyoród áll az élen 26 csúszdájával, ezt követi a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont 18 csúszdával, amelytől a rangsorban harmadik Aquacinema Kisvárda is csak 1 csúszdával van „lemaradva”. A szegedi létesítmény hetedik, 13 csúszdával.

Ami az árakat illeti, az Aquaworld Resort Budapest a legdrágább, ahol 6490 Ft egy felnőtt jegy, egy diáknak pedig 5290 forintot kell fizetni. Második a listán a Napfényfürdő 5650 forintos felnőtt-, és 4600 forintos diákjeggyel. Régiónk másik aquaparkja a Gyulai Várfürdő, amely kilencedik az árlistán 4600 forintos felnőtt jegyárral.

GyulaSzegedTurizmus