A mártélyi önkormányzat dísztermébe került Szent II. János Pál pápa festménye

Pünkösd vasárnapján a mise után egy Szent II. János Pál pápát ábrázoló festményt szerettek volna átadni a mártélyi Szent Adorján templom részére. Veres János támogatásával a festményt Deák Sándor készítette.

Szent II. János Pál pápa születésének 101. évfordulója alkalmából Deák Sándor, mártélyi amatőr festő az egykori egyházfőt ábrázoló képet festett. Ezt az alkotást szerették volna átadni, hogy a templomban méltó helyre kerüljön.

– Felajánlom ezt a templomnak, remélem sikerül valahová feltenni, amit meg fognak nézni. Nem tudom a jövőben mi lesz vele, de én a Jánossal ezt így gondoltam el – fogalmazott a Vásárhelyi Televíziónak Deák Sándor.

A templomban csak a karzaton, vagy a sekrestyében lehetett volna elhelyezni az alkotást, ott azonban nagyon kevesen láthatták volna. Veres János, Csanytelek korábbi polgármestere, a plébániaközösség egyik tagja a VTV-nek elmondta: ,,Bizonyos egyházi szabályok az esperes atya által említett módon most nem teszik lehetővé, hogy itt a templom falán helyezzük el. Be lehetett volna vinni a sekrestyébe, vagy a kórus mellé a karzaton, de a szent képnek nem az a küldetése, hogy eldugjuk, így a községházán minden eseményen találkoznak vele.

A mártélyi képviselő testület egybehangzóan hozzájárult, hogy Szent II. János Pál pápa arcképe az önkormányzat dísztermében legyen elhelyezve.

festményMártélySzent II. János Pál pápatemplom