A mártélyi hatalomváltás menetrendje

Jogszabályok határozzák meg, milyen időpontok és lépések után teheti le az esküt és veheti át mandátumát Ambrus István, Mártély új polgármestere és az új képviselő-testület.

Az időközi választás eredményének jogerőssé válását követő 8 munkanapon belül, azaz előreláthatóan augusztus 16-án történik meg a polgármesteri munkakör átadása és átvétele Putz Anita leköszönő és Ambrus István újonnan megválasztott polgármesterek között.

Az új képviselő-testület az alakuló ülését szintén a választás eredményének jogerőssé válását követő tizenöt napon belül tartja meg. Ezen a képviselő-testület, miután a polgármester és a képviselők leteszik az esküt, felülvizsgálja a szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletét. A polgármester előterjesztése alapján megválasztja a bizottság vagy bizottságok tagjait, valamint az alpolgármestert, alpolgármestereket, dönt illetményükről, tiszteletdíjukról.

Ambrus István polgármester illetménye, azaz fizetése meg fog egyezni Putz Anitáéval, ugyanis ezt is jogszabály határozza meg.

Az alakuló ülés időpontja még egyeztetés alatt áll.

alakuló ülésambrushatalomváltásképviselő-testületMártélyputz