A Makó környéki férfi azzal fenyegette orvosát, megöli, ha nem kaphat jogsit

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki több más bűncselekmény mellett életveszélyesen megfenyegette a háziorvosát.

A vádirat szerint a férfi 2019. augusztus 3. napján a déli órákban, ittas állapotban találkozott az egyik megyebeli falu központjában lévő boltban a háziorvosával. Megkérte az orvost arra, hogy állítson ki részére gépjárművezetői engedély megújításához szükséges egészségügyi alkalmassági nyilatkozatot. Az orvos közölte a vádlottal, hogy a kérését nem tudja teljesíteni, mivel olyan szakorvosi kezelés alatt áll, ami miatt nem lehet. Ekkor a vádlott ordibálni kezdett a sértettel, és több alkalommal megfenyegette azzal, hogy megöli, amennyiben nem állítja ki részére a kért igazolást.

Az ittas vádlott 2018. október 20-án, késő délután, rugdosta a szomszéd falu dohányboltja előtti kerékpártárolóban levő bicikliket. A kerékpártároló előtti padon ült egy időskorú férfi és egy nő, akinek a sörét a vádlott szétlocsolta, majd őt egy alkalommal lefejelte és a kerékpártárolóhoz lökte. Az idős koránál, illetőleg a betegségei és mozgásszervi állapota miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes férfi a nő védelmére kelt, de a vádlott őt is ököllel, nagy erővel arcon ütötte több alkalommal.

A vádlott bántalmazása következtében a nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, míg a férfi nyolc napon túl, mintegy négy hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A járási ügyészség a vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntette, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

MakóÜgyészség