A magyarok kiugróan rossz véleménnyel vannak a magyar gazdaságról

Az Ipsos áprilisban is elkészítette a „Mi aggasztja legjobban a világot” felmérést. Az eredmények azt mutatják, hogy a magyar népesség kiugróan rossz véleménnyel van az országa gazdaságáról a világ többi nemzetéhez képest – írja a 24.hu.

A közvélemény-kutatás arra kérdez rá a választópolgároknál, hogy milyennek látják az ország fejlődését, gazdasági helyzetét, és mik azok az ügyek, amik a legjobban aggasztják őket.

Április elején a magyaroknak mindössze a 17 százaléka látta úgy, hogy jó állapotban van a magyar gazdaság. A korábbi felmérésekhez képest ez 7 százalékpontos esést jelez. Ezzel a magyarok a harmadik legpesszimistábbak a vizsgált országok között.

Az összes megkérdezett országban átlagosan 38 százalék vélte úgy, hogy gazdasági szempontból jól áll az országa, az indiaiak a legelégedettebbek, míg az argentinok látják a legborúsabban a helyzetet.

A felmérésben a magyarok 83 százaléka mondta azt, hogy általánosságban rosszul mennek a dolgok Magyarországon.

A megkérdezett országok közül csak a peruiak látták negatívabban az országuk teljesítményét, haladásának irányát.

A kutatásban az egyes területeket külön is vizsgálta az Ipsos, amelyből nyolcnak az adatait tették közzé. A magyarok számára legkevésbé érdekes nyolc ügy a terrorizmus, a klímaváltozás és a nemzetközi katonai konfliktus voltak, ezeket a megkérdezettek 1, 5, és 6 százaléka emelte ki.

A nyolc terület közül leginkább a korrupció aggasztja a magyarokat, a megkérdezettek 44 százaléka említette ezt, majd ezt követi a szegénység és az infláció.  

Összehasonlításképpen: januárban a magyarok 51 százaléka az egészségügy állapota miatt aggódott leginkább. A szegénység, a pénzügyi és politikai korrupció is az aggasztó témák közé tartoztak a magyarok körében. A magyarok 76 százaléka pedig rosszként értékelte Magyarország gazdasági helyzetét.

felmérésipsosnemzetközi eredmények