A Magyar Távirati Iroda nem tud a tegnapi előválasztási vitáról?

Pedig állítólag sokan követték a tévében, de az MTI erről nem vett tudomást. Se tudósítást, se képeket nem közölt a magyar hírügynökség az eseményről.

A Media1 által megszerzett, a Nielsen Közönségmérés mérőműszeres kutatási adatai szerint az Előválasztás 2021 című vitaműsor a 18-49-es korcsoportban a 18:30-as kezdéstől egészen a 20:05-ös befejezésig végig vezetett, megelőzve a konkurens TV2-n futó Tények, majd a Tények Plusz és a Séfek séfe című műsorokat.

Az is érdekes, írják, hogy az RTL-en a tévévita nézettsége a műsor vége felé sem csökkent, vagyis a műsor elején látott, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter közötti nagyobb konfliktus lecsengése, a műsor közbeni kézfogás után, a már szárazabb, szakpolitikai jellegű kérdéseknél is megmaradt az érdeklődés, sőt még felfelé is ment, és gyakorlatilag éppen a csúcson hagyták abba a vitát.

Az RTL Klub tájékoztatása szerint a fő kereskedelmi célcsoportban (18-49) átlagosan 17,2 százalékos közönségaránnyal futott. A teljes lakosságban hétköznap este utoljára a foci Eb alatt néztek ennyien egy televízió-műsort, áll a közleményükben.

Ennek ellenére a Magyar Távirati Iroda nem adott hírt a tegnap esti előválasztási miniszterelnök-jelölti vitáról és fotót sem közölt róla, írja a Media1.

Dobrev KláraelőválasztásMárki-Zay PétermédiaMedia1MTInézettségRTL Klub