A Liszt iskola diákjai tartottak közgyűlést a városházán

A Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolájának két negyedikes osztálya látogatta meg a városházát és két napirendi pontos közgyűlést is levezettek – számolt be róla az önkormányzat.

Szavaztak arról, hogy legyen egy csillagvizsgáló a városban, illetve egy BMX-pálya létesítését is megvitatták. A legkedvesebb érvelés a BMX-pálya létesítése mellett az volt, hogy: ,,édesapám sokat BMX-ezett gyerekkorában”. A gyerekek azt is kiemelték, hogy a kerékpározás egészséges, a pálya létrejötte jó lehetőség új barátok szerzésére. A pályát ellenző gyerekek a pálya költségvetése miatt aggódtak, illetve az extrém sport veszélyeire hívták fel a figyelmet. Végül abban maradtak, hogy mindenki saját felelősségére használhassa majd a pályát. Mindkét napirendi pontot megszavazta a gyerekekből álló testület.

Gyöngyösi Ferenc alpolgármester a diák-közgyűlés résztvevőivel azt is megszavaztatta, hogy július 1-én melyik rajzfilmet vetítsék a szabadtéri moziban, így dőlt el, hogy a Coco című rajzfilmet nézhetik majd meg. A gyerekek a polgármester irodáját is meglátogatták, ahol Márki-Zay Péter válaszolt a kérdéseikre.

Gyöngyösi FerencközgyűléslátogatásLiszt Ferenc Ének-zenei Általános IskolaMárki-Zay Pétervárosháza