A Lindabnál jártak a Kalmár tetőfedő tanulói

A felnőtt tetőfedő tanulók a cég központját keresték fel.

A Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy nappali munkarendben tanuló és felnőtt diákjaival céges környezetben szervezett szakmai továbbképzéseken ismertesse meg a legmodernebb technológiákat. Február 8-án is így történt, hiszen a felnőtt tetőfedő tanulók ekkor vettek a Lindab által rendezett szakmai nyílt napon. 

A Lindab cég központjába, Biatorbágyra szervezett látogatást Horga Péter és Csató József oktató a kalmáros tetőfedőknek. „A délelőtti gyárlátogatáson megismertük a cég által gyártott síklemezek, esőcsatornák, cserepes tetőlemezek gyártási folyamatát. Ezután elméleti oktatás következett, tájékozódtunk a termékpalettáról, valamint a gyártási rétegrendről” – mondta el Horga Péter. A délutáni projektmunka keretében sajátíthatták el a résztvevők a nagytáblás tetőlemezek felhelyezésének technológiáját, amely különösen fontos csarnokok építésekor. Ez a feladat egyébként szerves részét képezi a Tetőfedő szakmai követelményeknek. 

„A tanulók nagyon pozitív visszajelzéseket adtak, örültek, hogy részt vehettek ezen a képzésen, karrierjük szempontjából hasznosnak, előre mutatónak tartották” – fogalmazott Horga Péter, aki azt is elárulta, hogy az oktatók számára is remek lehetőség az ilyen alkalom a szakmai megújulásra – írta portálunknak írt levelében Kovács Ágnes.

gyárlátogatásKalmárlindabtetőfedő