A lengyelországi egyetemi Európa-bajnokságra készül László Alexa

Július 27. és 30-a között Lengyelországban rendezik az egyetemi Taekwondo Európa-bajnokságot. A megmérettetésnek vásárhelyi érdekeltje is van, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület versenyzője, László Alexa. A fiatal sportoló egyéni formagyakorlatával készül a megmérettetésre, amit az elmúlt hónapokban, szöuli ösztöndíja alatt is tökéletesített.

Egyéni formagyakorlatával készül László Alexa az egyetemi Taekwondo Európa-bajnokságra. A megmérettetés július végén Lengyelországban lesz. A Máté Taekwondo és Hapkido Se versenyzője kiemelkedő formában várja az EB-t, de úgy fogalmazott, hogy a mezőny kemény lesz.

Alexa Július 25-én indul, és 27-30 között lesz a Taekwondo versenyszám. Szeretne döntőbe jutni, de minden továbbjutásnak örül, ráadásul az előrejutás lehetősége nagyon sorsolás függő, mondta a Vásárhelyi TV-nek.

Alexa az elmúlt hónapokat ösztöndíjjal Szöulban töltötte, így Koreában a Taekwondo nagymestereitől tanulhatott. Emellett részt vett áprilisban a világbajnokságon is, így felkészülten vág neki a lengyelországi megmérettetésnek.

Mindenképpen alkalmazni szeretné azt a tudást, amit Koreában tanult. Figyelni fog azokra a mozdulatokra, amiket a dél-koreaiak mutattak, mivel tényleg a legjobbaktól tanulhatott, mondta. Alexa úgy látja, hogy a Szöuli ösztöndíja alatt mentálisan és fizikálisan is nagyot lépett előre a Taekwondoban, így bizakodva várja az Európa-bajnokságot.

László AlexaMáté Taekwondosport