A legügyesebb gyerekek Szegedre menjenek, ne Budapestre

A maga nemében páratlan együttműködésre vállalkozott öt Csongrád-Csanád megyei labdarúgó klub, köztük a Hódmezővásárhelyi FC: régiós szinten hangolnák össze és fejlesztenék az utánpótlásképzést.

Önerőből éppen csak fenntartani tudjuk a jelenlegi utánpótlás struktúrát. Az elmúlt 5-6 évben ugyanis 60-70 gyerek igazolt el az egyesülettől különböző nagy klubokhoz – nyilatkozta a hfc1912.hu-nak Horváth Zoltán klubelnök. Hozzátette, a Hódmezővásárhelyi Futball Clubnak az elsődleges érdeke, hogy a legtehetségesebb gyerekek felfelé áramoltatása megtörténjen. Viszont itt nagyon fontos, hogy minél közelebb legyen egy olyan nagy utánpótlás-nevelő egyesület, ahol a megfelelő képzést meg tudják kapni. – A mi érdekünk az, hogy a legügyesebb gyerekek Szegedre menjenek. Ne Budapestre vagy az ország túloldalára, de még csak ne is Békéscsabára – hangsúlyozta.

Ha a gyerekekből esetleg mégsem lesz profi labdarúgó vagy külföldi légiós, akkor a környéken marad, így jobb eséllyel fog visszatérni Hódmezővásárhelyre és a mi felnőttcsapatunkat erősíteni, mint azok a gyerekek, akik az ország másik végére kerülnek – szögezte le Horváth Zoltán a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a Szegedi VSE, az Algyő SK és a Bordány SK-val kötött megállapodás kapcsán. Az érintett egyesületek egységes képzési rendszert alakítanak ki, játékosaik a legmegfelelőbb versenyeztetés érdekében oda-vissza igazolhatnak, és mini válogatottat is szerveznek a legjobbaknak.

.

HFClabdarúgásutánpótlás