A legszebb álmai megvalósítására készül a HLKC

Frissül egy kicsit a vásárhelyi NB II-es női kézilabda csapat kerete – többek között erről is nyilatkozott a klub honlapján az együttes vezetőedzője, Dankó Ervin.

 – Alapvetően az 1-3. helyet szoktuk kitűzni a csapat elé, de elmondható, hogy most már nagyon várjuk azt a legfényesebb érmet. Azt gondolom, hogy a csapat bármennyire is fiatal, azért mi NB II-es szinten nagyon sokat edzünk. Ennek a következménye az, hogy a pályán a játékképe, a minőség, az állóképesség terén az NB II-es csapatokat meg tudjuk előzni. Az egy kérdés, hogy a fiatal kor miként tudja ezt megtölteni rutinnal és a kritikus helyzetekben, hogy tud viselkedni. Az biztos, hogy a tavasz jó tapasztalat volt. A téli változások után igaz i erővel telt meg a csapat. Lett egy nagyon jó csapatkapitányunk, hiszen Szabó Patríciával óriásit húztunk, egy nagyon jó közösségünk van, rendkívül egységes a csapat, a lányok között nincsenek viták, ami a tapasztalataim szerint azért ritka. Bármennyire fiatalok vagyunk, azt gondolom, hogy képesek vagyunk arra, hogy megvalósítsuk a klub legszebb álmait – mondta Dankó Ervin. 

Ami a keretet illeti, nagy változások szerencsére nem lesznek. Klemm Kata tanulmányai miatt most felfüggeszti a játékot, de rajta kívül nincs távozó. Örömhír, hogy Dorozsmáról sikerült Vér Viktóriát leigazolni, aki a szakvezető véleménye alapján mindenképpen erősítés, hiszen fiatal kora ellenére – 1999-es születésű – egészen rutinos játékosnak mondható, hiszen az NB I-ben és NB I/B-ben is játszott. A tervek szerint nem ő lesz az egyetlen új játékos. Szintén Dorozsmáról érkezik, mondhatni hazatér Balog Dóra, aki balkezes játékosként fontos szerepet kaphat a csapatban. Valamint a további igazolások ügyében még zajlanak az egyeztetések. 

A közös munka megkezdésének időpontja, azonban már biztos: a felkészülés online indul, majd július 27-én kezdik meg a lányok a termi edzéseket. – A megszokotthoz képest picit korábban, de ez is annak köszönhető, hogy a labdás edzések március közepén félbeszakadtak és azt hiszem, hogy ezen a nyáron sokkal többet kell dolgoznunk a labdával, mint alapvetően szoktunk. Erre szükség van, hogy olyan formába kerülhessünk, hogy megvalósítsuk a céljainkat – tette hozzá a vezetőedző.

HLKCkézilabda