A legjobb kereskedelmi értékesítők közé került a vásárhelyi diáklány

Jó Noémi, a Corvin diákja a Szakma Kiváló Tanulója versenyen olyan kiváló eredményt ért el, hogy nem is kell szakmai vizsgát tennie.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola Kereskedelmi értékesítő tanulói hagyományosan jól szerepelnek szakmai versenyeken. Az évente megrendezett Szakma Kiváló Tanulója versenyben ezúttal Jó Noémi az iskola diákja ért el olyan kiváló eredményt, amellyel mentesült a szakmai vizsga letétele alól. Noémi immár befejezte szakmai tanulmányait, frissen végzett kereskedelmi értékesítő szakembernek tekinthető.

A kétfordulós verseny egy szakmai elméleti tudást számon kérő és egy gyakorlati fordulóból állt. A második fordulóban Noémi szóban ismertette szakmai fejlődését bemutató portfólióját, majd egy helyzetgyakorlat során kellett rátermettségét bizonyítania. Oktatói szerint mindig is kiemelkedően teljesített tanulóévei alatt, a szakma iránti elkötelezettsége és szorgalma példaértékű.

– Gyermekkoromban sokat játszottunk a testvéreimmel ,,boltosat”. Nővérem, unokatestvéreim és sok más ismerős is ide járt, és megtetszett, amit meséltek a Corvinról. A jelenlegi iskolám részt vett az általános iskolai pályaorientációs napunkon, és felkeltette az érdeklődésemet a kereskedelem iránt. A kedvenc tantárgyaim közé tartozik a kereskedelmi ismeretek, de a többi szakmai tárgyat is nagyon szeretem – vallotta Noémi szakmájához fűződő kapcsolatáról. – A versenybe tanáraim biztatására vágtam bele, folyamatosan bátorítottak. Rengeteget foglalkoztak velem külön is, ebben a több hónapig tartó folyamatban. Nagy köszönettel tartozom az iskolámnak és felkészítő tanáraimnak: Kemény Adriennek, Lengyel Tündének és Pap Norbertnek. Osztályfőnököm, Földesi Gábor is végig támogatott. Köszönettel tartozom továbbá gyakorlati képzőhelyemnek is, a Trucker Shop Kamion- és haszongépjármű-felszerelés boltnak, ahol második éve dolgozom. Szerencsés vagyok, mert képzőhelyemen hagyományos és önkiszolgáló, valamint webáruházi értékesítés is folyik, így változatos tapasztalatokra tehettem szert – mondta Noémi.

A szakmai versenyeken való részvétel egy-egy felfokozott tanulási folyamatként fogható fel, amelyben a résztvevő tanuló éltre szóló élményeket és tapasztalatokat szerezhet, szakmai magabiztossággal indulhat el pályáján. Büszkék vagyunk Jó Noémire, szeretettel gratulálunk neki – írta portálunknak küldött levelében Kovács Ágnes.

Corvinszakma kiváló tanulójaVásárhelyverseny