A legjobb eredményeit érte el a Hód-Mentor SE Gödöllőn

Március 27-én vasárnap Gödöllőn rendezték meg a Országos Tájfutó Csapatbajnokságot, melyen a Hód-Mentor SE sportolói az egyesület eddigi legnagyobb eredményét érték el, amelyre a vásárhelyi tájfutás történetében sem volt példa negyed évszázada. A bajnokság legnépesebb, 20 csapatot számláló F14 (13-14 éves fiúk) kategóriájában a Búz Levente – Tankó Gyula – Vass László összeállítású csapat ezüstérmet szerzett. A fiúk egyenletes teljesítménnyel, három jó futással értek fel a dobogó második fokára, a Tabáni Spartacus SKE mögé.

Az Országos Csapatbajnokságon minden versenyző egyszerre indul, de eltérő pályákat teljesítenek. A csapat eredményét a három futó idejének összege adja. Vásárhelyi utánpótláskorú versenyző utoljára a 90-es években állhatott Tájfutó Országos Bajnokság dobogójára.


A felkészülés folytatódik, a következő célt a május 21-22-én, hazai terepen megrendezésre kerülő Vásárhelyi Sprint Tájfutó Hétvége, illetve a június közepén, szintén kedvező kiskunsági terepen zajló Középtávú és Váltó Országos Bajnokság jelenti.
Országos Csapatbajnokság eredmények: http://admin.mtfsz.hu/fajl/get/fajl_id/27346/tipus/render

GödöllőHód-Mentor SEsporttájfutás