A Lázár János vezette alapítvány kapja meg ingyenesen az ATEV részvények majd háromnegyedét

Ezt egy salátatörvénybe bújtatva találta meg a K-Monitor.

Október 17-én tették ki társadalmi egyeztetésre az egyes gazdasági és vagyongazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló törvénytervezetet, amelyet október 25-ig lehetett véleményezni. Ezen jogszabály 9. része rendelkezik a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról és az alapítványról szóló törvény módosításáról.

Mégpedig akként, hogy a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány felé, – ahogy írják, – közérdekű céljainak megvalósítása, illetve közfeladata ellátása érdekében újabb vagyonelemmel gazdagodott ingyenesen, méghozzá az ATEV Zrt. részvényeinek 74,134 százalékával.

Azt a K-Monitor is írja, hogy az ATEV egy évi 20-30 milliárdos árbevételű cég, ami ráadásul nem is működik rosszul, és még uniós agrártámogatásokkal is számolhat. Ezen felül jelentős beruházások is fémjelzik mostanában az állami céget, amelynek jelentős közegészségügyi tevékenysége is van.

A Jövő Nemzedék Földje Alapítványt két éve alapította a kormány, a kuratórium elnöke Lázár János, a tagok között van többek között Csányi Sándor fia, Balczó Barnabás, de Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is. Az Alapítvány korábban is jelentős állami támogatást kapott.

atevATEV Fehérjefeldolgozó ZrtHódmezővásárhelyJövő Nemzedék Földje AlapítványLázár János