A Kúriához fordult az önkormányzat Cseri mandátuma ügyében

Lapunknak Tatár Zoltán aljegyző megerősítette a fellebbezés tényét.

„Ma kaptam értesítést az ügyvédemtől. A vásárhelyi Önkormányzat másodfokon a Kúriához fordult, annyira rágörcsöltek arra, hogy elvegyék mandátumom” – írta ki Facebook-oldalára Cseri Tamás, a Fidesz hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselője, aki korábban még frakcióvezető volt, ám erről a tisztségéről lemondott, mert nem értett egyet pártja médiabojkottjával.

Posztja alapján tehát ahogyan azt korábban írtuk, valóban fellebbezett az önkormányzat a médiavezetés miatti méltatlansági perével kapcsolatban, melynek tétje a képviselő mandátuma, és ahol a Szegedi Törvényszék első fokon elkaszálta a hódmezővásárhelyi képviselőtestület azon döntését, amellyel megfosztotta mandátumától a fideszes politikust. Az érintettel beszéltük telefonon, aki először az mondta,

Miután felvetettük neki, hogy ez után tényleg kiegyensúlyozatlan lesz a tájékoztatásunk önhibánkon kívül, ha nem tudjuk az ő oldalát megszólaltatni, azt felelte: ő ezzel kapcsolatban elég nagy konfliktust vállalt párton belül. Majd mégis tartotta magát a bojkotthoz, annyit mondott el, hogy részleteket azután fog közölni, ha lezajlott az ügy, de nagyrészt ugyanazokat az érveket „ragozzák” vele szemben, mint eddig.

„Magyarán ma, a gazdasági válság idején, mikor Márki-Zay naponta visong valamelyik médiumban arról, hogy üres a kassza, nem a problémák megoldása a legfontosabb, hanem az, hogy hazug vádakkal elvegyék egy ellenzéki képviselő mandátumát. A bíróság előtt sároznak, vádolnak egy nekik kellemetlen képviselőt, mert az végzi a munkáját és számonkér, kritizál vagy egyszerűen csak kiáll a megfélemlített, anyagilag ellehetetlenített önkormányzati dolgozók mellett. Erre van pénz, ezzel ráér a polgármester és politikai komiszár aljegyzője munkaidőben foglalkozni.” – kommentálta az eljárást közösségi oldalán Cseri, aki azzal zárta a posztját:

Lapunknak Tatár Zoltán aljegyző megerősítette a fellebbezés tényét és hogy valóban a korábban megfogalmazott vádak mentén adták azt be. Ahogyan akkor nyilatkozta lapunknak, most is azt mondta: arra alapoznak, hogy bár „később ezt letagadta”, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz Cseri sajtótermékként jelentette be A vásárhelyi ellenzék hangja című kiadványukat, az rendszeresen megjelent, és az abban megjelenő tartalmak egy része hordozta annak a lehetőségét, hogy azért pénzt kapjanak.

Mandátumperek

Cseri TamásFideszMandátumperekÖnkormányzatTatár Zoltán