A köztévé elé szervez tüntetést Magyar Péter, Hadházy sátrat is visz

A TISZA Párt elnöke facebook-oldalán jelentette be, hogy október 5-én, szombat délután megmozdulást szervez az MTVA épülete elé. Hadházy Ákos máris reagált, megígérte, ő is ott lesz.

A politikus szerdai posztjában propagandagyárnak nevezi a köztévét, és mindenkit arra biztat, „aki egy szabad, élhető Magyarországot szeretne a gyerekeinek és az unokáinak„, tartson velük.

Bár Magyar Péter nem tér ki erre, a tüntetés előzménye egyrészt az lehet, hogy a köztelevízió múlt héten meghívta őt, hogy a 48 perc című műsorban Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával vitázzon. Erre Magyar akkor úgy reagált, hogy ő inkább a gátakon lesz.

Az M1 keddi esti műsorában már azt mondták, „a Tisza Párt negyedik alkalommal sem fogadta el a közmédia 48 perc című műsorának meghívását”.

A tüntetés másik apropója az az interjú lehet, amit Magyar volt barátnője, Vogel Evelin az Indexnek adott. A TISZA Párt vezetője szerint Vogel azért tálalt most ki, mert megállapodást kötött a Fidesszel, azon belül is Kubatov Gábor alelnökkel, a TISZA Pártot pedig május óta zsarolja. Közösségi oldalán azt írja, volt barátnője 30 millió forintot próbált kizsarolni pártjától, miután pedig ez nem sikerült, „felvette a kapcsolatot a Fidesz alelnökével, Kubatov Gáborral és havi 5 millió forintos és egyéb juttatásokért cserébe elvállalta az Indexen megjelent hazug propaganda interjút”.

A beharangozott tüntetésre Hadházy Ákos is reagált, Magyar posztja alatt kommentben jelezte: „Ahogy ígértem: megyek! (És viszek sátrat is, ha kell)” Hadházy egyébként az utóbbi időben többször kritizálta Magyar Pétert a Diákhitel Központ korábbi szerződései miatt, viszont azt is nyilvánvalóvá tette, hogy kritikája ellenére támogatja a TISZA Párt elnökének törekvéseit. Erről bővebben az országos sajtóban olvashatnak, például itt.

Hadházy ÁkosközmédiaköztévéKubatov GáborMagyar PéterMTVATisza PártTüntetésVogel Evelin