A korrupcióval vádolt Simonka György alpolgármester lett a szülőfalujában

A Magyar Narancs megtudta: Simonka György alpolgármester lett Pusztaottlakán, ezt az információt kérdésükre válaszolva a politikus is megerősítette.

Simonka György azt mondta a lapnak:

Annyira nem zavarta a testületet, hogy a vádlottak padján ülök és a Központi Nyomozó Főügyészség összességében 1,4 milliárdos költségvetési csalással vádol, hogy egyhangúlag választottak meg nemrégiben Pusztaottlaka társadalmi megbízatású, mandátummal nem rendelkező alpolgármesterévé.

A korábbi fideszes országgyűlési képviselő hozzátette: azért fogadta el a felkérést, mert korábban három cikluson keresztül vezette a szülőfaluját és a dél-békési térségben is háromszor volt országgyűlési képviselő, ezért segíteni akar a településnek. A politikus ezen túl azt állította, hogy „egyetlen fillért sem kért” az alpolgármesteri tisztségért.

A Magyar Narancsnak egy Simonka Györgyhöz közel álló forrás azt mondta:

Hiába lett csak alpolgármester Simonka Pusztaottlakán, ahol ő megjelenik, ott rögvest ő lesz a főnök, és ő fújja a passzátszelet. Semmi kétség, most is ez fog történni.

Simonka György 2020 januárjában állt a Fővárosi Törvényszék büntetőtanácsa elé 32 társával egyetemben, miután bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással vádolta meg őket az ügyészség. A vád szerint hazai és uniós forrásokat tettek zsebre, miközben a forrásokat a Magyar termés TÉSZ Kft. és a Paprikakert TÉSZ Kft. beruházásaira vették fel. Az okozott kár mértéke közel másfél milliárd forint. Amennyiben elítélik, Simonkára 10-12 év fegyház és 800 millió forintos vagyonelkobzás vár. A pert nyáron kezdték újra.

alpolgármesterkorrupcióPusztaottlakaSimonka György