A korona is előkerült a Varga Tamás matek bemutató óráján

Nyílt tanítási órán mutatkozott be ma délelőtt a leendő elsősöknek a Varga Tamás Általános Iskola két tanítója. Miskolczi Csilla mozgalmas matek-, míg Gémes Dóra nyelvtanórájának lehettek tanúi az iskolába készülő nagycsoportosok és persze a szüleik.

– A célunk az, hogy meg tudjuk mutatni magunkat, hogy a szülőket és a gyerekeket becsábítsuk az intézménybe, itt meg tudják nézni, mennyire felszerelt az iskolánk és milyen munka folyik nálunk – mondta Juhász-Kissné Zombori Anita, intézményvezető helyettes.

Mindkét tanítónő a jelenlegi negyedikesek osztályfőnökségétől búcsúzik majd a tanév végén, hogy szeptembertől az új elsős osztályokat vegye át.

A Miskolczi Csilla vezette matekórán még a jelenlévő óvodások is kaptak színezős, számfelismerős feladatokat, A negyedikesek közül pedig a jelentkezőknek egy fejükre tett koronát díszítő négyjegyű számot kellett kitalálniuk, az egyes számjegyek helyi értéke és tulajdonságai alapján. De bemutatták azt is, milyen ügyesen végeznek egyéni, illetve csoportos munkát  a táblánál és az asztaloknál.

A negyedikesek mutatták be milyen ügyesek számtanból

Gémes Dóra szintén mozgalmas és érdekes nyelvtanórájának főszereplői a névmások és persze a diákok voltak.

A negyedikesek bemutató óráit figyelő szülők nem csak a tanítónők személyiségéről és a tanóra folyásáról kaphattak remek benyomásokat, de az épülettel is megismerkedhettek, s tehettek fel kérdéseket a tanítónőknek és az intézményvezetésnek is.

Érdeklődve figyelték a nagycsoportosok, mi történik az iskolában

A Varga Tamás Általános Iskola http://www.vargatamas.hu/ egyébként már mesemondó versenyt és rajzpályázatot is hirdetett  a nagycsoportos óvodásoknak.

koronamateknyelvtannyílt óraVarga Tamás Általános IskolaVásárhely