A kormánysajtó szerint Szabó Bálintot a hatóság félrevezetésével gyanúsítják

Hatóság félrevezetésével gyanúsítja a rendőrség Szabó Bálint szegedi botránypolitikust, aki másfél évvel ezelőtt azt állította, ismeretlenek elrabolták, elkábították, majd pedig egy égő szalmabálán tért magához” – olvasható tulajdonképpen az összes kormányközeli médiumnál múlt hét óta.

A Mediaworks értesülései szerint a rendőrség nem hitte el Szabó Bálint elrablásos történetét, ugyanis az eljárás iratait átküldték az ügyészségnek. Mint az ismert, tavaly februárban Szabó eltűnt, majd az M43-as autópálya egyik makói felüljáróján, kihűlve találták meg. Ő azt mondta, futni indult Szegeden, de két maszkos-kapucnis férfi elrabolta. Amikor magához tért, arra ébredt, hogy egy égő szalmabála van alatta, ő pedig a cipőfűzőjénél fogva van kikötve egy villanyoszlophoz.

Az elrablás ügyében már áprilisban megszüntették a nyomozást, majd hamis tanúzás gyanúja miatt tettek feljelentést. A kormánysajtó értesülései szerint a hatóság félrevezetésével a nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte, a keletkezett iratokat a Makói Járási Ügyészségnek küldték meg. Szabó Bálint megkeresésükre elmondta, tud minden ellene indult eljárásról és hozzátette, akár újabb retorziókra is számít.

A szegedi önkormányzati képviselő, jogász az elmúlt hetekben azzal került be a hírekbe, hogy 1800 traktort, 2200 gépjárművet, tanárokat és a budapesti rakpartokat elfoglaló tömegről beszélt augusztus 20-án. Ehhez képest nagyjából 20 autóval és száz fővel foglalták el a Dózsa György út egyik sávját.

OrigorendőrségSzabó BálintSzegedtanú