A Kormányhivatal kizáratta magát a Jovány Busz Kft. ügyeiből

Jovány Gyula szerint elfogultságra hivatkozott a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal és az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz továbbította az ügy további menetét.

Jovány Gyula meglátása szerint ez a lépés is vállalkozás ellehetetlenítéséről szól, ugyanis járműveit a jövőhéten vitte volna vizsgáztatni, így azonban ez is kérdésessé vált.

Szabó János, az önkormányzat tanácsadója bejegyzésében felteszi a kérdéseket:

  • Ha most jött rá a kormányhivatal, hogy elfogult, akkor vajon a szabálysértő módon menetközben ellenőrzött buszok ellenőrzésekor még nem voltak azok?
  • Rögtön utána, a második napi ellenőrzéskor, amit szintén menet közben akartak ellenőrizni, még szintén nem?
  • És amikor két kifogásolt busz helyett az összes busz engedélyét is bevonták – még mindig nem?
  • Amikor ezek után az egész cég működési engedélyét bevonták, még mindig mentesek voltak az elfogultságtól?
  • Vajon elfogultak voltak-e, amikor a bíróságra beadott jogvédelem után – melyben 15 napja van a bíróságnak dönteni – a 14. napon még hiánypótlást kértek a vállalkozótól, majd a beadás utáni 27. napon közölték, hogy nem oda kellett volna beadni a jogvédelmet?
  • Még mindig elfogulatlanok voltak-e akkor, amikor március 27-én – most már jó helyre – beadták a jogvédelmet és ahonnan még a mai napig, azaz 26 nap után sem érkezett döntés?
  • Nem állt be az elfogultság még akkor sem, amikor mindezek után, további hiánypótlást kértek a már 2 éve folyamatosan ellátott iskolabuszi tevékenységgel kapcsolatban?
  • Elfogulatlanok voltak, amikor április 15-én reggel még befizettették az engedély megújításának költségét és ehhez az ügyintéző megállapítja, hogy hiánytalanul minden megvan, még aznap meg fogja az engedélyt kapni, majd reggeltől estig várakoztatták a hivatalban és a befizetett díj és a hiánytalannak minősített dokumentáció elenére sem kapta azt meg?
  • Lehetséges az, hogy végig tisztában volt a hivatal vezetése az elfogultságukkal, de ennek ellenére azért hoztak meg minden döntést egy kisvállalkozás ellehetetlenítésére, majd minden ügyintézési határidőt kivárva (vagy átlépve), hogy végül elegánsan kiszálljanak az ügyből?

Szabó szerint ,,kísérteties a párhuzam a kormányhivatal és a Fidesz-kormány intézkedéseiben: részleteiben többször jogszerű, összességében alkotmányellenes – tehát jogszerűtlen.”

Csongrád-Csanád Megyei KormányhivatalJovány Busz Kft.Jovány GyulaJoványbusz