A kormányhivatal is kint van a SZIN-en

Interaktív programokkal várja a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal augusztus 25-28-ig, 14-19 óráig a Szegedi Ifjúsági Napokon a fesztiválozókat. Nemcsak a kormányablakokban megszokott szolgáltatásokat kínálják, hanem az ügyfél akár saját maga is kipróbálhatja, hogyan készül a személyi igazolványa, a vezetői engedélye, a COVID-, vagy a diákigazolványa – közölte a csmkh.hu.

A Civilfaluban található fesztiválhivatal az idén nemcsak az interaktív programkínálatával újult meg, új arculattal is várja a fesztiválozókat.

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott továbbá elmondta: a kormányhivatal munkatársai a tudatos fogyasztásra, vásárlásra is felhívják az érdeklődők figyelmét. – Azok, akik ellátogatnak hozzánk, kiszámolhatják, hogy étrendjük, víz- és energiafogyasztásuk, lakhelyük, munkahelyük, közlekedésük, nyaralásuk, a kényelmüket szolgáló használati cikkeik, vagy éppen ruháik, és mindezek hulladéka mekkora nyomot is hagy a Földünkön. Természetvédelmi totóval is tesztelhetik a látogatók a tudásukat – folytatta a kormánymegbízott.

Jótékonykodni is lehet a kihelyezett „kormányhivatalban”. A szegedi GEMMA Központ még 2010-ban jött létre néhány szakember kezdeményezésére, a fogyatékossággal élő gyermekek nevelő családok segítésére. Azok, akik ellátogatnak a fesztiválhivatalba, a Hódmezővásárhelyi Harcosok Klubja által felajánlott, spinning kerékpáron gyűjthetik az intézmény megsegítéséért a kilométereket.

Csongrád-Csanád Megyei KormányhivatalJuhász TündeSzegedi Ifjúsági NapokSZIN