A kormány szerint félmilliós bérre számíthatnak a vásárhelyi kórház ápolói

A kormány szerint több mint félmilliós fizetésre számíthatnak azok a nem pályakezdő ápolók, akik az év elején jelentkeztek a vásárhelyi kórház álláshirdetéseire. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint a kormányzat közel 200 ezer forinttal lódít nagyobb összegeket, mint a valódi fizetések.

A vásárhelyi gyermekosztályra és a belgyógyászatra, illetve a makói sebészetre is keresett ápolókat év elején a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ – a benyújtott pályázatokról legkésőbb a mai napon döntenek – , és a felvételt nyert új munkatársak – hacsak nem pályakezdők – a kormányzat szerint több mint félmilliós fizetésre számíthatnak. Az erről szóló hirdetés a kormány hivatalos közösségi oldalán jelent meg a napokban. A kabinet szerint OKJ-s végzettséggel és 20 éves tapasztalattal közel 600 ezer forint lehet egy magyar ápoló bére.

Ez a táblázat jelent meg a kormány hivatalos közösségi oldalán.

– Ahol a kormány 517 ezer forintot mond, valójában 340 ezer a bruttó kereset. Ahol 575 ezret ott 389 ezer, ahol 649 ezret, ott 422 ezer, a 690 ezret, ott 499 ezer forint a valódi bruttó kereset. De ezeket is csak majd az ígért februári béremelés után érik el a dolgozók – nyilatkozta a Népszavának Soós Adrianna. A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke megjegyezte: 2021-ben nem volt illetményemelés a szakdolgozók körében. Hozzátette: sok munkakörben nincs is lehetőség havi több száz órás túlmunkára. Például az alapellátásban, a rendelőintézetekben dolgozó ápolóknak az alapbéren felül gyakorlatilag alig van lehetőségük kiegészítésre.   

béremelésCsongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központegészségügykormány