A Klauzál iskola pedagógusai is sztrájkoltak ma

Másik vásárhelyi iskolából nem érkezett hasonló munkabeszüntetésről szóló hír.

Ma reggel a diákok, pedagógusok és politikusok kezdtek ülősztrájkba a Belügyminisztérium épülete előtt, napközben országszerte sztrájkoltak közoktatásban és a szakképzésben dolgozó pedagógusok, ezzel tiltakoznak a bevezetni tervezett státusztörvény ellen. Délután 4-kor tüntetés kezdődött a budapesti Kálvin téren, a demonstrálók a Belügyminisztériumhoz fognak vonulni.

A demonstrációhoz a vásárhelyi Klauzál iskola pedagógusai is csatlakoztak, ők azonban csak az intézményükben.

– A Klauzál iskolában a negyedik alkalommal szüntettük be a munkát figyelmeztető jelleggel. Ez nem egész napos sztrájkot jelent, hiszen csak néhány órára szüntettük meg a munkát, miután nem teljesültek a korábbi kéréseink, követeléseink: nem csökkentek a munkaterheink, nem nőtt a bérünk, szinte semmit sem sikerült elérni, és most még az emberi jogokat is sértő státusztörvény tovább nehezítené a pedagógusok életét, mely még a szólásszabadságunkat is korlátozni fogja – indokolta a munkabeszüntetést Kovács Szabina szakszervezeti vezető.

A három helyen is működő iskola összesen 27 tanára jelentkezett az ideiglenes munkabeszüntetésben való részvételre. A Klauzál utcai épületben dolgozó pedagógusok 90, míg a két másik telephelyen lévők 60-70 százaléka vett részt a részleges munkabeszüntetésben.

Másik vásárhelyi iskolából nem tudunk hasonló sztrájkról.

klauzál iskolasztrájk