A Klauzál és az Árpád utcába riasztották a vásárhelyi tűzoltókat

Kedden két helyen is a lehasadt ágak veszélyeztették a gyalogosokat Hódmezővásárhelyen.

A Klauzál és az Árpád utcába riasztották a város hivatásos tűzoltóit. Motoros láncfűrész segítségével végezték el a beavatkozásokat az egységek.

Egy hektáron égett a száraz aljnövényzet kedden Szegednél. A szegedi hivatásos egységek három vízsugárral fékezték meg a lángokat, a tűz nem okozott komoly károkat a környezetében. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő kedden egy szegedi, Jósika utcai lakásban. A város hivatásos tűzoltói, valamint a gázszolgáltató szakemberei érkeztek a helyszínre, méréseket végeztek a lakásban, majd átvizsgálták a tüzelő-és fűtőberendezéseket. A mérőműszerek magas értékeket mutattak, ezért a mentők két embert megfigyelésre kórházba szállítottak. A jelzőberendezésnek köszönhetően súlyos sérülés nem történt. Az elsődleges vizsgálatok alapján a nem megfelelő műszaki állapotban lévő kazán okozta a bajt. 

Két autó karambolozott kedden kora este Szegeden, a Dorozsmai úton. A szegedi tűzoltók áramtalanították a járműveket, senki sem sérült meg. Szerdán hajnalban is ugyanitt történt baleset, szintén két autó ütközött. Ebben a balesetben négyen sérültek meg. A tűzoltók az áramtalanítást követően megszüntették a forgalmi akadályt – közölte a katasztrófavédelem.

faágtűzoltókVásárhely