A Kilimandzsáró csúcsára viszik Vásárhely zászlaját

A vásárhelyi hegymászó, Égető Imre szeptember 12-én utazik Tanzániába, hogy feljusson Afrika legmagasabb hegyének 5895 méteres csúcsára, ahová kitűzi Vásárhely zászlaját, melyet ma délelőtt vehetett át Márki-Zay Péter polgármestertől.

Külön erre a célra, azaz a Kilimandzsáró meghódítására készült az vásárhelyi zászló, melyet Égető Imre hegymászó magával visz, hogy kitűzze Afrika legmagasabb pontján, a Kilimandzsáró 5895 méter magas csúcsán. A nagyméretű városcímerrel ellátott lobogót ma délelőtt vehette át a városházán Márki-Zay Péter polgármestertől.

– Szeptember 12-én indulok Tanzániába, s ha minden igaz, szeptember 16-án fogok a csúcsra jutni a zászlóval – árulta el a vásárhelyi hegymászó. Égető Imre nem egymaga indul a hegy meghódítására, de egyetlen vásárhelyi lesz a hatfős csapatban. – Évek óta hordok magammal zászlót, csakhogy a nemzeti színűt, ezzel másztam meg több magas hegyet. Nekem mérföldkő lesz a Kilimandzsáró, ezért gondoltam, hogy Vásárhely zászlaját viszem fel rá majd magammal – tette hozzá.

Imre 16 éve foglalkozik túrázással, leginkább a hozzánk legközelebb lévő (romániai) Bihar-hegységben, de sokat járt már az Alpokban is. A legmagasabbra a Kaukázusban jutott, amikor meghódította a Grúziában fekvő Kazbeh 5054 méter magas csúcsát. Azt is elárulta, hogy a hegymászásban a természet közelsége és a kihívások leküzdése motiválja. – Nekem is van tériszonyom, de azt az adott pillanatokban próbálom leküzdeni – tette hozzá.

Edzőtermekben alapozik a legtöbbet, a futópadot hegymenetben használva és plusz súlyokkal megrakodva. De sokat fut, kerékpározik, túrázik. Készül a magashegyi körülményekre is.

Vásárhely zászlaja egyébként nem marad a Kilimandzsárón, de fenn a csúcson egy fotó készül majd arról, hogy feljutott vele. Majd Imre hazahozza a lobogót, hogy a következő hegycsúcsok meghódítására is magával vigye és újra s újra kitűzze azt a világ magas pontjaira.

Csúcségető imrehegymászókilimandzsáróVásárhelyzászló