A kézis lányok GPS-adatokkal igazolják az edzést

Csúcsformából otthoni tréningre váltott a HLKC női kézilabda csapata. Hat mérkőzésük lenne még az NBII dél-keleti csoportjában, ahol a harmadik helyről várják a folytatást – már ha lesz.

A tavaszi szezon legfontosabb mérkőzésére készültek a vásárhelyi kézilabdás lányok, amikor a járványveszély miatt elrendelték, csak zárt kapuk mögött rendezhető meg a találkozó Algyőn, ám végül a listavezető elleni rangadó előtt egy nappal elhalasztották a mérkőzést. A Magyar Kézilabda Szövetség felfüggesztette az összes bajnokságot, a folytatásról pedig később döntenek.

A csúcsformánk az Algyő elleni meccsre volt időzítve. Amikor láttam az első két meccsen, különösen a Gyula-mérkőzés után, hogy gyakorlatilag rendben vagyunk, és a csapat képes így megújulva is jó teljesítményre, a formaidőzítést az Algyő elleni meccsre tettük. Ezért nem örültem neki, hogy ez a mérkőzés elmaradt. Ha viszont annak fényében nézem, hogy zártkapus lett volna, jobb, hogy elmaradt. Nézők előtt, nagy hangulatban lehet egy ilyen rangadót megvívni. Ez most elmaradt, de szerintem később megtartják a meccset, a kérdés az, hogy vajon mikor” – fogalmazott Dankó Ervin vezetőedző.

A szakvezető a módosított felkészülés kapcsán hozzátette: „Van erre egy már bevált szokásunk, hiszen akár a téli felkészülésben, az ünnepek idején vagy nyáron, amikor átmeneti időszak van és még nincsenek napi edzések, akkor már volt egy ilyen kezdeményezésünk, hogy online módon dolgoztak a lányok. Ez most kicsit felújítottuk, átalakítottuk és használjuk. De most sokkal nagyobb az elvárás a lányokkal szemben. Minden nap edzenek, ki itt, ki ott. Természetesen próbáljuk betartani az egészségügyi szabályokat, nem edzünk közösen. Egyéni feladatok vannak. A lányok ezt nagyon komolyan veszik. Mindenki edzett az elmúlt bő egy hétben, küldték a GPS-adatokat és a videókat a teljesítésekről. Egyelőre ez működik. A legnagyobb feladat pedig az, hogy az állóképességünket ne veszítsük el és fontos, hogy a közösséget, amit építettünk, ami eredményes volt tavasszal fennmaradjon. Ez az online csoport és megoldás kiválóan alkalmas erre, hiszen jelen vagyunk rajta állandóan és tudunk egymással kommunikálni.”

Áncsán Istvántól megtudtuk, nagyon kiélezett a verseny a feljutást érő bajnoki címért, és szeretnék ezt a harcot megvívni a hátralévő hat bajnokin. A klub ügyvezetője szerint az is beigazolódott az elmúlt időszakban, hogy helyes döntés volt helyi lelkes fiatalokra építeni a csapatot, ami előtt szép jövő áll. A gazdasági válság fenyegetése pedig megmutatja, mennyire vékony jég, ha utánpótlásnevelés helyett csak profi játékosok leigazolására alapozza működését egy egyesület.

HLKCkézilabda