A katasztrófa szélén áll a cserkeszőlői fürdő

A jelenlegi szabályozás mellett 165 főt (!!!) engedhetnénk be egyszerre a fürdőbe, a korábbi 6771-el szemben. Ez nem aránytalanul nagy különbség, hanem egyenesen értelmezhetetlen és értékelhetetlen különbség, és teljesen életszerűtlen az egész – fakadt ki Cserkeszőlő polgármestere.

Varga Attila a település közösségi oldalán szombaton közzétett írásában hosszan taglalja, mi vezetett odáig, hogy a június 22-i nyitást követően napi két turnusban látogatható a fürdő, 8 és 13 óra, valamint 14 és 19 óra között, külön-külön belépőjeggyel.

A fürdőnek 170 munkavállalója volt, az újranyitáskor kb. 150 főt tudnak alkalmazni. A fürdőnek (így az önkormányzatunknak) jelenleg a 3 hónapos leállás miatt 423 millió forint bevételkiesése van, és ezen felül történnek meg a védekezés jegyében az állami elvonások, úgymint gépjárműadó, idegenforgalmi adó, üdülési hozzájárulás. „Lassan több, mint 525 millió forint bevétel kiesést könyvelünk el (tavalyi adatok alapján!) és a veszteségek még ezen felül számolandóak”- írta a polgármester.

Szerinte az érvényben lévő szabályozás semmi mást nem tett, csak el akarja lehetetleníteni a gyógyfürdőket. Ennek a végét úgy hívják, hogy csőd.

Hozzátette, gondolniuk kell a fürdőre épülő vállalkozásokra is, hiszen egy szálloda nem fog megélni a környék mezőgazdaságából, hanem csak az ideérkező vendégekből. Ehhez viszont vendégszám szükséges, amit csak a turnusok ideiglenes bevezetésével érhetnek el. Csak a turnusos rendszerrel tudják jelenleg biztosítani a megfelelő jegymennyiséget a szállásadók felé úgy, hogy gondolniuk kell a helyi lakosokra, az üdülővel rendelkezőkre és az egy napos betérő vendégekre is.

Turizmus