A Kása erdőben próbálták ki a mobilos pontvadászatot

Fiatalok és idősek, hobbifutók és a Hód-Mentor SE tagjai futócipőt húztak a hétfői, a Kása erdőben zajló pontvadászat kedvéért. Az indulók fittyet hánytak a kicsit sáros és csúszós talajra.

Némi bemelegítés és a megfelelő applikáció le-, majd betöltése és a regisztráció után hétfőn késő délután máris nekivágtak a futni vágyó amatőrök és a rendező Hód-Mentor SE sportolói a Kása erdei Pontvadászat első fordulójának. A tájfutó eseményre nem tájfutók is eljöttek.

– Alapvetően aszfalton futok, de megláttam a Facebookon ezt a kihívást és azt gondoltam, eljövök. Egyébként több tájfutó bemutató edzésen is részt vettem már. Nagyon jó terepen futni, voltam a Dunántúlon hegyi terepfutó versenyeken és még nyertem is – árulta el az elsősorban félmaratonokon, esetleg rövidebb távokon is rajthoz álló, vásárhelyi Gyóni Gábor, aki öt éve szinte mindennap fut. Hozzátette, majd kiderül, hogy ezúttal első lesz-e, ugyanis a fiatalokat nagyon kemény versenyzőknek tartja.

Az indulók egyébként két táv közül választhattak, volt aki az 1, mások a 3 kilométert tették meg, de olyan is akadt, aki mindkettőt.

– Az Aktív Magyarország és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség együttműködésében valósul meg ez a Pontvadászat program, mely közel negyven állandó tájfutó ellenőrző pont kihelyezését jelenti a Kása erdőben. Ehhez kapcsolódott a Pontvadászat mobiltelefonos alkalmazás, mellyel – terveink szerint hétről hétre, – teljesíteni lehet futva, vagy gyalogolva a különböző pályákat- tudtuk meg Petróczki Ádámtól, a Hód-Mentor SE vezetőjétől.

A Pontvadászat telefonos applikációja

A program keretében közel 30 település zöldterületein helyeztek ki hasonló állandó ellenőrzőpontokat. Néhányon – extra feladatként – kvíz kérdéseket kapnak a résztvevők, melyeket szintén az alkalmazásban lehet megválaszolni. A program kiváló lehetőséget nyújt a tájfutás népszerűsítésére, a kvíz kérdéseknek köszönhetően pedig akár tematikus iskolai tanórák megtartására is. És csöppet sem mellékes módon a Pontvadászat az idősebb korosztálynak is remek testmozgási lehetőséget nyújt.

applikációHód-Mentor SEHódmezővásárhelyjótékonysági futásKása erdőPetróczki ÁdámpontvadászatVásárhelyvásárhelyi hírek