A jövőn dolgozik a Kosársuli

Bár már megkezdődött az utánpótlás és a felnőttcsapat nyári szünete, valamint befejeződtek a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE nyári táborai is, az egyesület vezetése nem vonult nyári szabadságra. A dr. Elek András halálát követően alakult új elnökség folyamatosan dolgozik – tudtuk meg Szabó Attilától, a szervezet új elnökétől. Elkészült például az a stratégiai célkitűzéseket tartalmazó szakmai anyag is, ami a klub jövőjének alapját jelenti, és amit hamarosan a város legnagyobb vállalkozásainak is bemutatnak majd.

A vezető arról is beszélt, hogy a Kosársuli eltökélt szándéka, hogy nyisson a város lakossága felé, amelynek hamarosan már „kézzelfogható” eredményei is lesznek. Augusztus elején például nemzetközi streetballt szerveznek, ahol a csapat játékosaival, valamint a Szpartak Szabadka kosarasaival bárki megmérkőzhet majd. Emellett a következő egy évben számos hasonló rendezvényen mutatják be az egyesületben folyó munkát. Rendhagyó, mindenki számára nyitott esemény lesz az Egyenlő Lehetőségek Napja, ahol a fogyatékkal élők mindennapjai kerülnek előtérbe. Az érzékenyítő rendezvényen kerekesszékes kosárlabdamérkőzést rendeznek, sőt az érdeklődők akár ki is próbálhatják majd ezt a sportot – tette hozzá Szabó Attila.

A lakosság felé való nyitás mellett szeretnénk bemutatni stratégiánkat és céljainkat a térség vállalkozásainak is – hangsúlyozta a Kosársuli első embere. Ennek érdekében hamarosan megkeresik a térség jelentős vállalkozásait, akiknek bemutatják a kulisszák mögött folyó munkát, valamint azokat az alapértékeket, amelyek mentén dolgoznak majd.

Szabó Attila a fentebb említett értékekről és célokról szólva elmondta: a legfőbb értéket ezentúl is a fiatalok képviselik majd az egyesületben. A szakmai munkát az ő fejlődésüknek és jövőjüknek rendelik alá. Ugyanakkor szeretnék, hogy a náluk nevelkedő játékosok a kosárlabdapályát követően is megállják a helyüket az életben, éppen ezért sportszakmai pályaorientációs programot és életútprogramot hirdetnek, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb helyet a sportág közelében. Emellett egy olyan stabilan, tervezhetően és átláthatóan működő szervezetet építenek, amely mögé a város és térségének vállalkozásai is büszkén állnának be. Az új célok bemutatására hamarosan kampányt is indítanak a közösségi médiában.

A Vásárhelyi Kosársuli minél több céget gyűjtene maga köré. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, fejlesztenék közösségi médiás felületeik tartalmát és kommunikációs csatornáikat, így például honlapjukat is. Ennek célja, hogy a csapatot támogató gazdálkodó szervezeteknek magas színvonalú megjelenési lehetőségeket biztosítsanak úgy, hogy a támogatók hatékonyan hasznosíthassák a tartalmakat és az egyesület programjait akár brandjük építése során, ezzel segítve őket üzleti és humánerőforrás területen kitűzött céljaik megvalósításában.

kosárlabdaVásárhelyi Kosársuli