A Jovány Busz Kft. nyerte a vásárhelyi buszpályázatot

A javított útvonal új autóbuszokkal és útvonallal mintegy 90 millió forintból kerülhet megvalósításra. 6 pályázó volt, 2 ajánlat érkezett, a Volánbusz nem kívánt ajánlatot tenni.

A Jovány Busz Kft. nyújtotta a kilométerre vonatkozólag és általánosan legkedvezőbb árat, számolt be róla dr. Nagy Péter, az önkormányzat Jogi Irodájának vezetője a Véleményező ülésen.

Elhangzott, a járatok használtak, de viszonylag újak, kevés kilométert teljesített, és újonnan beszerzett járatok lennének, úgynevezett Euró 3-as minősítésűek. Az utasforgalomnak megfelelően a buszok mérete is változó lesz. A körjáratok alacsony padlósak lesznek, belőlük 3 db lesz, ott várható például több idős ember. A 2 db dolgozói járattal nem ők utaznának elsősorban, így az most tervek szerint nem alacsony padlós lenne, és a kettőnek a színezete is eltérni.

A járatok előreláthatólag egyik legfőbb erénye, hogy a körjáratok reggel 7 -től délig, majd délután 14-19 óra között járnának óránként, és a tervek szerint a sok embert foglalkoztató, távol lévő munkáltatókkal egyeztetnének a menetrendet illetően. Fontos, mondta dr. Nagy Péter, hogy biztosítsák a az esetleg szükséges rugalmas menetrendet.

A tervezett útvonal

Az elektromos buszok kialakítását a jövőben tervezik, ám most még nincs hozzá megfelelő infrastruktúra kiépítve.

A Véleményező ülés 13 szavazattal, 2 tartózkodás mellett kezdeményezte a szerződés megkötését a nyertes pályázóval.

A járatok 2021. március 1-től indulnának.

buszközlekedésJovány Busz Kft.