A Jókai utcára helyeznek el trafiboxot – ott már nem kell „bográcsnak” állnia

Egy városi csoportban rendszeresen megjelenik a hír, hogy éppen melyik „bográcsban” mit főznek, azaz hol kell figyelni az autósoknak a vezetésre. A Jókai utca sokszor szerepel, de úgy tűnik rövidesen megszűnik ez a „bográcsozós” hely.

Újabb 48 darab trafiboxot helyeznek ugyanis üzembe év végéig. Jelenleg 46 készülék működik országszerte. Az új telepítésű trafiboxok között lesz egy, amelyet városunkban helyeznek majd el, mégpedig a Jókai utca 48 szám elé, olvasható a Vezess.hu-n.

A trafibox ötlete amúgy egy rendőr ötletéből született eredetileg. A mintegy kétméter magas szerkezet tulajdonképpen egy nagyjából 80 centis doboz, amely helytől függően körülbelül 100–120 centi magas fémcsövön áll az adott út mellett, és egy üvegablak van rajta, melyen keresztül mér a műszer.

Állítólag vidéki városokban 3–4 ilyen dobozt is képes lehet eredményesen kiszolgálni egyetlen mobil traffipax, melyet a rendőrök meglepetésszerűen helyeznek be a dobozba, így leginkább elrettentő hatása van, mert nem lehet tudni, hogy mikor mérnek. Csak a készülék trafiboxba helyezéséhez és üzembe állításához kell rendőr, utána magától rögzíti a gyorshajtásokat.

jókaitrafibox