A Jóisten vezette az alkotó kezét, amikor portrét festett Szent II. János Pál pápáról

Születésének 100. évfordulója alkalmából emlékeznek idén Szent II. János Pál pápára Hódmezővásárhelyen. A máig nagy tiszteletben álló néhai egyházfőről most portré készült, amit ma elhelyeztek a Szent István Király templomban.

A festmény a hódmezővásárhelyi B. Kovács Márta műalkotása. Az ábrázolás létrehozása a plébániaközösség egyik tagja, Veres János kezdeményezése volt. A szentképet, katolikus hagyomány szerint megáldotta Száva Szabolcs, a közösség lelkipásztora.

– meséli az alkotó.

B.Kovács Márta a pápa humorát is megpróbálta ábrázolni

Száva Szabolcs atya, aki ma megáldotta a festményt ismertette, hogy a szent emberről eddig még nem volt a templomnak se festménye, se szobra. Véleménye szerint nem véletlen, hogy az alkotás most lett kész, amikor két hónap karantén után újra együtt lehet az egyházközösség. A vásárhelyi születésű alkotó nem csak a Szent István Király templomba járóknak festette meg a portrét, hanem az összes hódmezővásárhelyinek.

Hívek a Szent István templomban

A portré tehát felekezettől függetlenül mindenkinek látogatható, a bejáratnál elhelyezett festményt a tervek szerint meg is világítják majd.

HódmezővásárhelyII.János Pál pápaportréSzent István templom