Vásárhelyi tanárok is bemutatkoztak az Alkotó Pedagógusok Képzőművészeti Tárlatán

Bányai Béla két festményét és Bozsér Zsolt két grafikáját is beválogatta a zsűri a kiállításba.

Április 1-jén Szentesen, a Tokácsli Galériában megnyílt a XXVI. Alkotó Pedagógusok Képzőművészeti Tárlata „Rejtelmek, ha zengenek” címmel, amelyen kiállítóként részt vett a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum két oktatója is. Bányai Béla, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola nyugalmazott matematika-rajz szakos oktatója, két festményét válogatta be a zsűri a kiállítás anyagába, valamint díjazott is lett. Bozsér Zsolt, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Technikum rajz szakos oktatója pedig két rajzával szerepelt a tárlaton.

Az eseményt azzal a céllal rendezik meg már több mint negyedszázada, hogy bemutatkozhassanak a régió sokoldalú pedagógusai, oktatói. A két hódmezővásárhelyi képzőművész-tanár is jó példa erre a sokoldalúságra, hiszen Bozsér Zsolt zenészként, Bányai Béla pedig asztalosmesterként is közismert személyiség. Oktatói hivatásukon túlmutató képzőművészeti és egyéb alkotó tevékenységükkel öregbítik a vásárhelyi szakképző intézmények hírnevét, valamint példát mutatnak diákjaiknak.

Talán azt is elárulhatjuk, hogy találkozásukkor a művészek egyből oktatói szerepükbe „álltak bele”, pedagógiai kérdéseket vitattak meg, iskolai tapasztalataikat osztották meg egymással.

bányai bélabozsár zsoltfetménygrafikatanár