A Hóvirág utcai bölcsődéből egy egész csoport, az Oldalkosár utcaiból 40-50 gyermek van karanténban

Ismét összeült az Operatív Stáb Hódmezővásárhelyen. Kiderült, rohamosan nőnek a betegszámok a városban.

A rendőrség beszámolója szerint a járási hivatal már nem minden megbetegedés esetén küld ki karantén-határozatot és mivel ők a határozatok alapján felügyelik a karanténban lévőket, nem tudnak releváns számadatokat mondani, hogy hány vásárhelyi lehet karanténban. Ők jelenleg 24 esetről tudnak.

A polgármesteri hivatalban a 3 fő feletti megbeszéléseket, értekezleteket online tartják; aki teheti, home-office-ba vonult, vagy lehetőség szerint szabadságot vesz ki; az ügyfélszolgálat telefonos időpontkéréssel fogadja ügyfeleit. A hivatalban az elmúlt két hétben 15 új megbetegedés volt, míg a teljes negyedik hullámban csupán 12 megbetegedést regisztráltak kollégáik között.

A hivatal és az önkormányzati cégek dolgozói számára gyorsteszteket biztosítanak. A hajléktalanszálló az egyetlen intézmény, ahol sem az ellátottak, sem a dolgozók között nincsenek betegek.

A legtöbb megbetegedés az óvodákban és bölcsődékben fordul elő, öt óvodai egység és mind a két bölcsőde érintett. Itt bonyolítja a helyzetet a gyerekeknek előírt 5 napos karantén, ami kevesebb mint a felnőttek számára előírt 7 napos karantén. Vagyis előfordul az, hogy a gyermekek már mehetnének az intézménybe, de nincs felnőtt, aki felügyelhetné őket – ilyenkor rendkívüli szünet kiírását kérvényezhetik.

A Hóvirág utcai bölcsődében 3 csoport is karanténban van, és mintegy 100 gyermek nincs bent az intézményben, az Oldalkosár utcai bölcsődében, ami kisebb létszámmal működik 40-50 gyermek hiányzik a járvány miatt. Az önkormányzati cégek közül a strandfürdő alkalmazottai mindannyian visszatértek megbetegedéseikből, a HVSZ-nél az ingatlan-részleg munkatársai közül hatan, a HMSZ-nél pedig hárman érintettek a járványban.

Dr. Berényi Károly alpolgármester, gyermekorvos elmondta, hogy a gyermekek körében is egyre több a fertőzött, és bár enyhébb tünetekkel vészeli át mindenki az omikron variánssal való megfertőződést, azért mindenki tegyen meg mindent annak érdekében, hogy elkerülje a fertőződést.

bölcsődeDr. Berényi KárolyHódmezővásárhelyHóvirág utcaKoronavírus-világjárvány (COVID-19)Oldalkosár utcaoperatív stáb