A hódmezővásárhelyi tankerület iskoláiból 27-en mondtak fel

A Pedagógosok Demokratikus Szakszervezete megkérte az adatokat a tankerületektől: arra voltak kíváncsiak, hányan nyilatkoztak úgy, hogy nem kérnek a bosszútörvényként elhíresült új jogállási törvényből. Ők azok, akikkel 2023. november 6-ától már nem találkoznak a kollégák és a gyerekek, mert felmentési idejüket töltik, és november 30-án megszűnik a jogviszonyuk.

Táblázatban közzétették a kapott adatokat. Felhívtá rá a figyelmet, ezek csak a tankerületi központok iskoláiról érkeztek, és nem az összesről. Nincsenek az adatok között az egyházi, egyetemi, alapítványi fenntartású és egyéb magánintézmények létszámadatai (holott rájuk is vonatkozik a státusztörvény), és ami a legfontosabb: nincsenek benne az óvodákból távozottak. Magyarországon 3700 önkormányzati óvoda van és közel 800 nem önkormányzati fenntartású.

Az adatok alapján a Hódmezővásárhelyi Tankerület iskoláiból 14 pedagógus mondott fel, 2 nem pedagógus, nyáron pedig már 11-en távoztak a státusztörvény miatt, ez összesen 27 fő. Országszerte 2.471 főről tudni, aki tankerületi központ alá tartozó iskolából távozott.

Hódmezővásárhelyi Tankerületi KözpontoktatáspedagógusPedagógusok Demokratikus Szakszervezetestátusztörvény