A Hódmezővásárhely szennyvíztisztításával kapcsolatos hatósági ügyek is nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé váltak

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint Hódmezővásárhely szennyvíztisztítása is bekerült, ismét azon, a megfogalmazás szerint egyes ivóvízminőség-javítási, szennyvíz-elvezetési és -tisztítási, valamint hulladékgazdálkodási beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyek közé, amelyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé váltak.

December elején mi is írtunk arról, hogy kiírták a közbeszerzést a a hódmezővásárhelyi szennyvíztisztítómű modernizálására. A munkálatokra 6 milliárd forint áll rendelkezésre, jelentkezni január 13-áig lehet.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás értelmében központosíthatják az eljáró hatóságot és szakhatóságokat, valamint bizonyos soronkívüliséget, a határidők lerövidülését is jelentheti.

A mostani jogszabály, amely egy korábbi kormányrendelet módosítása, Hódmezővásárhely szennyvíztisztítása szerepel. Ugyanezen, 2017-es kormányrendelet alapján egyébként kiemelt nemzetgazdasági jelentőségű ügy Kishomok városrészének szennyvízcsatornázása, valamint a hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Hódmezővásárhely területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre.

Magyar Közlönynemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű ügyszennyvízszennyvíztisztító