A Hód Úszó SE versenyzője, Gál Olivér is részt vehet a budapesti Európa-bajnokságon

Az országos bajnokságon szerzett ezüstérmének köszönhetően beverekedte magát a magyar Európa-bajnoki csapatba a vásárhelyi klub 20 esztendős úszója.

Egyetlen hódmezővásárhelyi versenyző került be a magyar Európa-bajnoki keretbe. Az öt hét múlva kezdődő budapesti kontinensviadalon a szokásos nagy csapatot szerepelteti Sós Csaba kapitány: 31 férfi és 25 női úszó kap lehetőséget a Duna Arénában (a LEN-viadalon az egyéni számokban négy induló nevezhető az előfutamokba, igaz, csak kettő juthat az elődöntőkbe, döntőkbe).

Közel két éve igazolt a Kecskemétről a Hód Úszó SE-hez Gál Olivér, akinek felkészülését Máté Hunor irányította. A szakvezető már az Ob előtt úgy nyilatkozott: „Olivér második éve ranglistavezető 50 méter mellúszásban a magyar versenyzők között. A budapesti Európa-bajnokságon történő részvétel tőle reális elvárás, ennek megfelelően várom a szereplését az országos bajnokságon.” A Hód Úszó SE úszója ezen a távon második helyen ért célba az országos bajnokságon Szilágyi Csaba, a NICS-HSÚVC sportolója mögött, de mivel utóbbi hosszú évek óta szerb színekben versenyez, a világeseményeken, Olivér eredménye elsőnek számít a magyar sportállampolgársággal versenyző úszók között.

Európa-bajnokságHód Úszó SE