A Hód Úszó SE nemet mond a beolvadásra

A Hód Úszó SE elnöksége és tagsága a beolvadásról szóló kezdeményezést ebben a formában nem tudja támogatni – szögezi le az egyesület honlapján tegnap este közzétette közleményben az egyesület elnöksége.

A Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC tervezett egyesülése kapcsán hét pontban sorolják a közlemény megfogalmazói, milyen előzményei voltak a július 15-i közgyűlésükön hozott döntésüknek. Az egyik például az, hogy egyesületük részéről úgy került aláírásra a beolvadásról szóló szándéknyilatkozat, hogy az elnökség és a tagság előzetesen nem egyezett bele és nem adott felhatalmazást rá. Szerintük a két klub között nincs érdemi kommunikáció, a jövőbeni közös munkával kapcsolatban sem szakmai tervet, sem költségtervet, sem egyéb hivatalos értesítést, a versenyzők és edzők további foglalkoztatásáról, csoportbontásokról tájékoztatást nem kaptak.

Arról is írnak közleményükben, hogy a taglétszámuk jóval magasabb, mint a másik klubé, valamennyi korosztályban országosan – az ifjúságiak között és a felnőtt mezőnyben is – nemzetközi szinten jegyzett eredményeik vannak, amiket vásárhelyi vagy környékben élő versenyzőik értek el.

Hód Úszó SENICS-HSÚVCúszás