A Hód-Fürdőnél nem kötelező az oltás, viszont nyomatékosan ajánlják

Az önkormányzati cégnél nem rendelik el a koronavírus elleni védőoltás kötelező felvételét, ahogy a Tesco és a Lidl sem utasítja erre dolgozóit.

Több vásárhelyi vállalkozást is megkérdeztünk arról, élnek-e a kormány adta lehetőséggel, és a munkavégzés feltételeként előírják-e a koronavírus elleni védőoltás felvételét dolgozóik számára. A témában szavazást is indítottunk, ahol azt kérdeztük: beoltatná-e magát csak ezért, mert a munkáltatója erre kötelezte? A Villeroy & Boch Magyarország Kft.-nél megszületett döntésről elsőként számoltunk be.

– A Hód-Fürdő Kft. nem teszi kötelezővé dolgozói felé az oltás felvételét, viszont nyomatékosan ajánlja – fogalmazott lapunk Katona Zsolt. Az ügyvezető igazgató hozzátette, a döntést a korábbi hullámok céget érintő hatása alapján hozták meg. – A Hód-Fürdő Kft. dolgozói között a korábbi hullámok alkalmával volt néhány megbetegedés (4 fő), de azonnal sikerült a helyzetet izolálni, így mindig elkerültük a továbbfertőzést és a tömeges megbetegedést.

A cégvezető az is elárulta, a negyedik hullámban 2 fő esett át a betegségen, ők nem voltak beoltva. A betegség lefolyása esetükben egy influenza betegséghez hasonló, nem súlyos. Jelenleg az Ady Endre utcai létesítményben foglalkoztatott 53 fő dolgozói létszámból 33 fő oltott (2 oltás), ez 62,3%, ami az országos átlagnak megfelelő.

A hazai fürdők és uszodák közül először a hódmezővásárhelyi vezette be újra a fedett térben kötelező maszkviselést. Az október 18-tól elrendelt szigorítást azóta több hasonló létesítményben is bevezették.

Az áruházláncok sem kötelezik dolgozóikat

A Népszavas arról írt tegnap, hogy a 13 ezer főt foglalkoztató Tesco Global jelezte: nem teszi kötelezővé az oltást a dolgozóinak, és a 6600 alkalmazottal működő Lidl Magyarország sem tervezi munkavállalói számára a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételét.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)oltás