A HLKC játékosa áll a góllövőlista élén

Értékes skalpot gyűjtött az NB II-es női kézilabda bajnokság hétvégi fordulójában a HLKC csapata: idegenben győzte le a Kézilabda Szeged SE együttesét. Ráadásul az egyik vásárhelyi játékos vezeti a góllövőlistát.

A 12 csapatos tabella második helyére lépett elő a HLKC, miután 41-36-ra otthonában győzte le a rivális KSZSE csapatát.

– Gratulálok a lányoknak! Zaklatott volt az elmúlt hét, és a védekezésben szerintem most voltak is problémáink. Nem is emlékszem, hogy az Algyő kivételével kaptunk volna 36 gólt, ezen a téren volt hiányérzetem. Amit viszont kértem a lányoktól, hogy a szívük jöjjön ki a pályára, az megvolt! A csapat nagyon sokat tett a győzelemért, és sikerült is nyerni, büszke vagyok rájuk. Összességében elégedett vagyok, a Gyula itt hagyott két pontot, mi viszont elvittük a két pontot, ami a végjátékban nagy jelentőséggel bírhat – nyilatkozta a találkozó után Dankó Ervin vezetőedző.

Az már csak hab a tortán, hogy a góllövőlistán élén egy HLKC-s név szerepel. Kovács Szolanzs öt mérkőzésen 43 találatot szerzett. – Az eredményességemben nagy szerepe van Dankó Ervin edzőnek és szakmai tudásának. Mióta Hódmezővásárhelyre igazoltam, Ervinnel folyamatosan azon vagyunk, hogy a hibáimat kicsiszoljuk és tudásomat fejlesszük. A HLKC a bajnokságban képes a 2. hely megszerzésére, ha egységként harcolunk érte egy szívvel. Vannak hullámvölgyeink, de mint csapat nagyon jól bírjuk. Ha bárkinek nem úgy megy edzésen, nincs jó napja, akkor csapatként kihúzzuk és támogatjuk. A zárt kapus meccsek, és a járvány alakította helyzet mindenkit rosszul érint, de ez nem lehet az akadálya a céljaink elérésének – mondta lapunknak a vásárhelyiek legeredményesebb játékosa.

A hölgyek legközelebb november 21-én, szombaton lépnek pályára, a Gyomaendrődöt látják vendégül.

HLKCkézilabda