A hétvégén ismét tüntettek a Hódmezővásárhelyi Tankerület döntése ellen Makón

A fenntartó nem bezárná a Bartók művészeti iskolát, csak szüneteltetné a jogviszonyát. A szülői közösség ezzel sem ért egyet, követelik, hogy a tankerület vegye le napirendről az átszervezést és ősztől továbbra is a belvárosi épületben kezdődjön az oktatás.

Júniusban a makói városháza előtt, a hétvégén az iskola elé szerveztek zenés demonstrációt az érintett szülők. Szerintük székhelyet, azaz a Bartók intézményt szüneteltetni nem lehet. Ugyanakkor ha változik a székhely, az átszervezésnek minősül, amiről viszont a törvény szerint véleményezést kellett volna kérnia a tankerületnek többek között az önkormányzattól, szülői közösségtől. Ez ellen tiltakoztak az elmúlt két napban, valamint jogi útra is terelték az ügyet, megtámadták a fenntartó döntését.

A szülők online petíciót is indítottak, hogy ne zárják be a Bartók iskolát. A támogató aláírásokat a héten szeretnék leadni a Belügyminisztériumnak.

Fotó: Bottyán Róbert

Mint arról beszámoltunk, a tanév utolsó napjaiban derült ki, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerületi központ megszünteti a Makói Általános Iskola Bartók székhelyintézményét, a diákok pedig a városközpont helyett a 2 kilométerre lévő, jelenleg még építés alatt álló Almási utcai épületben tanulhatnak szeptembertől. A szülők értetlenül állnak a döntés előtt.

A Bartók iskola művészeti oktatásáról híres, hangszeres oktatás zajlik a nagyhírű, patináns intézményben.

Hódmezővásárhelyi Tankerületi KözpontiskolaMakóTüntetés