A hétvégén is tovább nyúlt az Oldalkosár utcai járda

Szombaton és vasárnap is építették az oldalkosár utcai új járdát. A páros oldalon a sárga dísztéglák már majdnem az Árpád utcáig érnek, a páratlanon pedig a szegélyek készültek el, majdnem a kollégiumig.

Hiába a hétvégi munkaszüneti, illetve pihenő nap, azaz a szombat és a vasárnap, az Oldalkosár utcai – még a választás előtt megkezdődött járdaépítés mindkét nap folytatódott.

A kivitelezők a páros oldalon a sárga díszburkolattal egyébként hétfő délelőttre már majdnem elértek az Árpád utcai kereszteződéshez, köszönhetően az azokat lerakó, majd gumikalapáccsal a helyére illesztő munkásoknak. A páratlan oldalon pedig lassan a kollégiumig készülnek el az új szegélyekkel, ezen részen a burkolat alapjának szolgáló apró köveket is leszórták.

A páros oldalon így már majdnem végig lehet gyalogolni, a páratlan azonban nem használható, már csak azért sem, mert az építési területnek számít.

A város idei költségvetésében több mint fél milliárd forintot különítettek el út- és járdafelújításokra. Ennek része, hogy az Oldalkosár utca is új járdát kap. Az ezen folyó munkálatokat 54 és fél millió forintos ajánlatával nyílt közbeszerzési eljáráson a szegedi Fisher Trade Kft. nyerte el.

És több más járdaszakasz is megújul, például a Kertvárosban is.

HódmezővásárhelyjárdaépítésOldalkosár utcaszombatVásárhelyvásárhelyi hírekvásárheyvasárnap