A héten jön a novemberi, emelt nyugdíj

Idén minden eddiginél többet, 80 ezer forintot utal majd át a Magyar Államkincstár, illetve visz ki a postás az érintetteknek, függetlenül attól, hogy kinek mekkora ellátás jár – hangzott el ma az M1 híradójában.

Ez azt jelenti, hogy az állam 250 milliárd forint pluszpénzt folyósít majd hozzávetőleg két és fél millió nyugdíjasnak, illetve nyugdíjszerű ellátásba részesülőnek. Idén júniusban 0,6 százalékkal emelték, most novemberben pedig 1,2 százalékkal emelik meg a nyugdíjakat, az inflációs hatás miatt.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn közölte: novemberben a megszokott nyugdíjhoz képest mindenki – átlagnyugdíj esetén is – körülbelül 100 ezer forinttal nagyobb összeget kap, mert a maximum 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellett megkapja a kiegészítő nyugdíjemelést, a nyugdíjkorrekciót is.

A kiegészítő emelést, a prémiumot a hónap közepén kaphatják meg a jogosultak. Akiknek bankszámlára utalják a pénz, azok nagyjából 4-5 nappal hamarabb hozzájutnak, mint akiknek a postás viszi ki.

idősMagyar Államkincstárnyugdíj