A héten ingyen fel lehet vinni biciklit a tram-trainre

Az Európai Mobilitási Hét keretében különböző kedvezményekkel és programokkal készül a MÁV-VOLÁN-csoport.

Díjmentes kerékpárszállítási lehetőséggel, kedvezményes autómentes napijeggyel és színes programokkal készül a MÁV-VOLÁN-csoport az Európai Mobilitási Hétre – közölte a vasúttársaság.

A közösségi közlekedés népszerűsítése érdekében a MÁV-START, a GySEV és a HÉV járatain utazók kerékpárjukat díjmentesen szállíthatják egész héten. Szeptember 22-én, vasárnap pedig a MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV helyközi járatain korlátlanul lehet utazni a 999 forintért megváltható Autómentes napijeggyel.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium kezdeményezésére szeptember 16-22. között a MÁV-START – beleértve a tram-train-t is – a GySEV és a HÉV járatain ingyenes a kerékpár szállítása. Ezeken a szerelvényeken külön díjmentes kerékpárjegy megváltása nem szükséges. A kedvezmény azonban nem vonatkozik a kerékpár-helyjegyekre. Ezeket továbbra is meg kell vásárolni azokon az InterCity és expressz vonatokon, valamint egyes InterRégió járatokon, ahol a kerékpár szállítási kapacitás korlátozott.

A Volánbusz egyes helyi járatain szintén kedvezmények várják az utasokat: Baján szeptember 22-ig, Bonyhádon szeptember 19-én, Dunaújvárosban szeptember 20-án, Sopronban szeptember 22-én minden utas díjmentesen utazik. Szegeden szeptember 22-ig egy személygépkocsi érvényes forgalmi engedélyének felmutatásával két felnőtt és három gyermek utazhat ingyen.

Építési és Közlekedési MinisztériumGYSEVHÉVkedvezménykerékpárMÁV-STARTtram-train