A helyi Fidesz-KDNP aggódva figyeli a közszolgáltatások kiszervezését

Sajtótájékoztatót tartott tegnap a helyi Fidesz-KDNP szervezete, amelyre szerkesztőségünket nem hívták meg.

A sajtótájékoztatón Benkő Zsolt elmondta, ami most történik a város cégeivel, a közszolgáltatások kiszervezése, az pont ellentétes az eddigi gyakorlattal, írja a Promenád24. Ez a kiárusítás a közösségi közlekedéssel kezdődött, ahol meglátásuk szerint Jovány Gyula egy tisztességtelen pályázaton nyert, és később is számos szabálytalanságot megállapították, tette hozzá Benkő.

Most a közétkeztetés kiszervezése ellen tiltakoztak, Benkő Zsolt mellett Cseri Tamás és Dr. Bálint Gabriella.

Benkő azt is hozzátette, hogy azért fontos a cégek városi kézben maradása, mert így a városnak a szolgáltatásai tekintetében saját kézben marad az ellenőrzés, a kontroll joga, így gyarapodhat a város vagyona és megmarad a döntési felügyelet az árak, díjak kialakításában is.

Cseri Tamás ezen felül azt is nehezményezte, hogy a polgármester mostanában igen keveset tartózkodik a városban, ahogy fogalmazott, város már csak arra jó, hogy az erőforrásokat kiszívja. Szerinte nem tartotta be kampányígéretét, és a város nem is fontos a polgármesternek, és ez vezet Hódmezővásárhely folyamatos leépüléséhez.

Szerkesztőségünket a sajtótájékoztatóra, hasonlóan az utóbbi mintegy másfél évhez, nem hívták el, azonban fontosnak tartjuk, hogy a hódmezővásárhelyi Fidesz-KDNP véleménye is megjelenjen felületeinken, reménykedve abban, hogy a későbbiekben meghívót kapunk ezekre a rendezvényekre, esetleg kérdezhetünk is a képviselőktől.

Bálint GabriellaBenkő ZsoltCseri Tamássajtótájékoztató