A házhozszállítás a záloga az étteremek túlélésének – Hódmezővásárhelyen is

A szerdán életbe lépett járványügyi rendelet értelmében az éttermek nem fogadhatnak vendégeket, csak elvitelre főzhetnek. A hódmezővásárhelyi vendéglátásban dolgozók is próbálnak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. A tulajdonosok szerint jelenleg a kiszállítás tűnik az egyetlen járható útnak. Elsődleges célként a munkavállalóik megtartását emelték ki.

Bánfi István, a Kispiac üzletvezetője elmondta, a kiszállítások segítségével remélik, hogy sikerül majd olyan forgalmat generálniuk, ami fenn tudja tartani a vállalkozást. Nem szeretnének senkit elküldeni. Ezt a dolgozók is így gondolják, bármilyen feladatot elvégeznének, hiszen dolgozni szeretnének. A kiszállításnak nyilván vannak negatív hatásai is, hiszen amikor várakozik a dobozban egy étel utána már nem tudja ugyanazt a minőséget nyújtani.

Orgovány Szabolcs, a Sarokház üzletvezetője is azt mondta, nincs más választásuk, átállnak a kiszállításra. Nem ez a profiljuk ugyan, de ha finomat tudnak adni, akkor hiszi, hogy ezzel már fenn tudnak maradni és ki tudnak jönni nullára.

Bánfi István hangsúlyozta, hogy jelen helyzetben a rugalmasság a legfontosabb. Minden problémára van megoldás. Hozzátette, érezték, hogy hamarosan szigorítások jönnek, nem is rendelték meg az alapanyagokat Márton napi menüjükhöz.

Bánfi IstvánétteremKispiacOrgovány SzabolcsSarokház